Nilüfer Köker, LL.M.
Göttingen Georg-August-Ünversitesi Hukuk Fakültesi
T.C. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi

T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi

1981 Kassel/Almanya doğumlu olan Nilüfer Köker, 2006 yılında Göttingen Georg-August-Ünversitesi Hukuk Fakültesinden 1. devlet sınavı derecesiyle başarıyla mezun olmuştur. 2010 yılında ise Düsseldorf’da 2. devlet sınavını da başarıyla sonuçlandırarak, hakimlik yetkisini kazanmıştır (Volljuristin).

Bununla birlikte, Göttingen Georg-August-Üniversitesi lisans programında gördüğü öğrenim üzerine T.C. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde lisans tamamlama eğitimini başarıyla tamamlayan Köker, Hukuk alanında Lisans derecesine eş değer öğrenim gördüğüne dair diploma denklik belgesi almaya hak kazanmıştır.

2012 ila 2015 yılları arasında, Ruhr-Üniversitesi Bochum ve İstanbul Kültür Üniversitesi İş Birliği'nde gerçekleştirilen çift diplomalı “Türk, Alman, Uluslararası Ekonomi Hukuku Yüksek Lisans Programına” Mercator vakfı bursiyeri olarak katılım sağlayan Köker, “6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'na Göre Acentelik Sözleşmesinin Sona Ermesi Ve Sona Ermenin Sonuçları” adlı tez ile yüksek lisans eğitimini dereceyle tamamlamıştır.

2014 ile 2020 yılları arasında T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi’nde DAAD e.V. hukuk okutmanlığı görevini başarıyla yürüten Köker, T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak görev almaya devam etmektedir. Aynı zamanda T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nde Kamu Hukuku Anabilim Dalı’nda Kamu Hukuku Programı öğrencisi olan Köker, doktora tez aşamasındadır.

Çeşitli sempozyum ve konferanslarda tebliğ sunmuş olan Köker’in, gerek Türkçe gerekse Almanca yayınları bulunmakta olup, Alman-Türk Hukukçular Derneği olarak bilinen DTJV üyesidir.