Ana içeriğe atla

İstanbul Kültür Üniversitesi

T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi

Bir vakıf üniversitesi olan T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi, 2547 sayılı Kanunun vakıf yükseköğretim kurumlarına ilişkin hükümlerine tabi olmak üzere, kamu tüzel kişiliğine sahip bir üniversitedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Türk milletinin "çağdaş medeniyet seviyesini aşma" yolunda değişmez hedefine ulaşması, gençlerimizin, hangi aşamada olursa olsun, nitelikli bir eğitim almaları ile ancak mümkündür. Bu bağlamda, İstanbul Kültür Üniversitesi’nin ana amacı kaliteli yükseköğretim yapmaktır.

Güçlü bir kurum kültürüne sahip olan Üniversitemiz 2020-21 eğitim-öğretim yılı itibariyle Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi olmak üzere 8 fakültede lisans; İKÜ MYO ve Adalet MYO olmak üzere iki meslek yüksekokulunda ön lisans, Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde yüksek lisans ve doktora eğitimini sürdürmektedir. Üniversitemizin alanlarında deneyimli ve öne çıkmış güçlü bir akademik kadrosu bulunmaktadır.

Misyonumuz, geleceğe yön verecek yetenekleri besleyen nitelikli bir öğretim vermek ve bilimsel, sanatsal, kültürel faaliyetleri arttırmaktır. Vizyonumuz ise, öğretim, bilimsel araştırma ve topluma hizmet konularında ulusal ve uluslararası saygınlığı olan bir üniversite olmak.

Üniversitemiz, Almanya Kültür Bakanları Konferansı (Dış Eğitim Merkez Ofisi) tarafından dereceleri eşit olarak değerlendirilen ve halihazırda “ANABIN” veri sisteminde bulunan, Almanya’da hukuki olarak tanınmış bir yüksek öğretim kurumudur (http://anabin.kmk.org).

Bir vakıf üniversitesi olarak üniversitemiz, Alman Kariyer ve İş Gücü Programı’nda olduğu gibi, yenilikçi projelerle ilgili olarak geniş bir hareket özgürlüğüne sahiptir. 
Üniversitemizin Türk-Alman ilişkilerinin güçlü olmasıyla birlikte, birçok Türk-Alman iş birliğinde konferanslar ve akademiler yürütülmekte olup, Almanya dan çeşitli bölümlerden öğretim üyeleri, siyasetçiler ve öğrenciler üniversiteyi ziyaret etmektedir. Bununla birlikte, DAAD e.V. olarak bilinen “Alman Akademik Değişim Servisi”, Türkiye’deki tek Almanca hukuk okutmanlığını burada yürütmektedir.