Dr. Lars Stemmler
Cranfield Üniversitesi Lojistik ve tedarik zinciri yönetimi

bremenports Uluslararası Projeler Başkanı

Lars Stemmler, 2014 yılında bremenports’ta Uluslararası Projeler Başkanı olarak görevi devraldı. bremenports, Almanya'nın Bremen ve Bremerhaven limanlarının devlete ait altyapısını yöneten kurumdur. bremenports International’ın uzmanlık alanı deniz lojistiği ve limanlarla ilgili tüm konularda danışmanlık ve eğitimdir. Stemmler’in mesleki ilgi alanları arasında liman planlama ve geliştirme ile ticaret ve küresel tedarik zinciri konuları yer almaktadır. Daha önce, HSH Nordbank AG’de kıdemli analistlerden oluşan bir ekibin başkan yardımcısı olarak çalışmıştır. O ve ekibi, bankanın liman finansmanı portföyünün oluşturulmasına katkıda bulunmuştur. Stemmler, HSH Nordbank’a katılmadan önce, Bremen merkezli terminal işletmecisi ve lojistik hizmet sağlayıcısı BLG LOGISTICS GROUP’un şirket içi danışmanlığı olan BLG CONSULT GmbH’de çalışmıştır. Bu görevde liman ticarileştirme ve geliştirme konularında uluslararası danışmanlık görevlerinde bulunmuştur. Bu projeler için başta Avrupa, Doğu Asya ve Orta Doğu olmak üzere dünyanın pek çok bölgesine seyahat etmiştir.

Lars Stemmler, Cranfield Üniversitesi'nden lojistik alanında yüksek lisans derecesine sahiptir. Doktora tezinde Avrupa liman hukuku üzerine çalışmıştır. Lars Stemmler, World Maritime Üniversitesi ve Wismar Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesidir.

DMAN bünyesinde çoğunlukla tedarik zinciri yönetimi ve deniz limanı yönetimi konularında çok sayıda programda İran ve Kolombiya'dan gelen gruplarla eğitmen olarak çalışmıştır.