Klaus-Peter Wagenführ
Heidelberg Üniversitesi İktisat

Present Danışmanlık ve Eğitim Yönetici Ortağı

Klaus-Peter Wagenführ, Hamburg’daki present Danışmanlık ve Eğitim’in yönetici ortağıdır. İktisat diplomasına sahip olan Wagenführ, birkaç yıl boyunca hem yurtiçi hem yurtdışındaki şirketlerde pazarlama ve satış alanlarında çalışmıştır.

1991 yılından bu yana hem Alman şirketlerinde hem de uluslararası şirketlerde serbest danışman ve eğitmen olarak görev almaktadır. Bu şirketler arsında Accenture, Audi Akademie, BASF, Heinrich Bauer Verlag, Hewlett Packard, Nokia ve Techniker Krankenkasse’yi sayabiliriz.

Klaus-Peter Wagenführ 1993 yılından bu yana DMAN’ın çok sayıda uluslararası programında eğitmen ve koç olarak yer almakta ve edindiği deneyimi mütemadiyen yeni görevlere taşımaktadır. Faaliyet alanı, şirketler için strateji geliştirme, stratejik ve operasyonel pazarlama, müşteri odaklılığın yanı sıra uluslararası iş ilişkileri ve kültürlerarası yönetimi kapsamaktadır. Ayrıca başka eğitim kurumlarında da öğretim görevlisi olarak görev almaktadır.

Wagenführ, Rusya, Çin, Kazakistan, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerden DMAN eğitimine katılanlar ile etkin bir şekilde çalışabilmek için gereken deneyime ve kültürlerarası anlayışa fazlasıyla sahiptir. Yakın zaman önce İstanbul’da Rus MBA öğrencilerinin katıldığı çeşitli seminerlerde ders vermiş ve böylelikle Türkiye’de bulunan farklı sektörlerdeki şirketler hakkında fikir sahibi olmuştur.

Almanca ve İngilizce dillerinde eğitim vermekte ve ayrıca Fransızca ve İspanyolca bilmektedir.